Cheesecake med pære og lakrids 🍐

Cheesecake hyldeblomst hvid chokolade pære citron lakridsAFFILIATE

Er du til cheesecake, er du med garanti også til denne her. De seneste år har lakrids, i alle afskygninger, været en god tur rundt om blokken. Men lad dig ikke narre her. Kagen er dejlig og får foruden pære også selskab af hvid chokolade og hyldeblomst. Har du ikke lakridspulver, kan du købe det her

Opskriften er oprindeligt lavet til en bryllupskage. Sidste efterår skulle min kærestes søster giftes og jeg havde fået den fornemme ære at lave deres bryllupskage. Opskriften du får her er en kage beregnet til 10 personer. Du kan med fordel lave din egen hyldeblomst-pæresaft til din gelé, men er det for stort et projekt, så find en lækker saft du kan lide. Bland eventuelt sirup og saft, hvis du ikke kan finde kombinationen af hyldeblomst og pære.

Du skal bruge (10 pers.):

Bund:

180 g. kiks, gerne digestive.

25 g. sukker.

100 g. smør.

lakridspulver.

Creme:

200 g. flødeost naturel.

1 1/2 dl. flormelis.

2,5 dl. fløde.

250 g mascarpone.

330 g. god hvid chokolade.

3 dl. saft, tilsæt eventuelt citronsaft.

Gelé:

3 blade husblas.

1/2 l. koncentreret pære -hyldeblomstsaft (eller ren pæresaft).

Evt. grøn frugtfarve.

Sådan gør du:

Knus dine digestivekiks fint. Smelt dit smør og bland det herefter med dit kiksesmulder. Vend lakridspulver i din masse. Jeg synes 1/2-1 tsk. er nok, da lakridssmagen ikke skal være dominerende. Tryk din kiksemasse ud i bunden af en springform og stil den på køl.

Over vandbad smelter du din hvide chokolade. I mens pisker du din mascarpone og flødeost sammen med fløde og flormelis. Når din chokolade er smeltet og let afkølet , vender du den i. Alt efter  hvor syrlig din gelé er, kan du tilsætte revet citronskal, da ostecremen er meget sød. Fyld din masse henover din kiksebund og stil kagen på køl. Det er vigtigt at din kage sætter sig, før du hælder din gelé på.

Udblød din husblas i koldt vand, mens du varmer din saft. Det tager cirka 10 minutter at udbløde husblas. Vær sikker på alle bladene er dækket med vand. Tag dem herefter op ad vandet, knug dem for vand og smelt dem i din saft. Ønsker du en grøn gelé, så tilsæt et par dråber frugtfarve. Afkøl din saft og si den, før du hælder den over din kage. På den måde er du sikker på, du ikke får trevler i din gelé. Sæt din kage på køl igen til geléen er stivnet helt, gerne natten over.

 

You may also like

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.