Lækker CheeseCake Lime

Lækker creme af Lime og Hvid Chokolade ♡

Der ligger en del cheesecakes på bloggen efterhånden. Af den simple årsag – de smager bare pis’ lækkert. Og så er min version, hvis jeg selv skal sige det, ret nem at lave

Opskriften her, er uden gelé. Faktisk er det blot en simpel kiksebund med lækkert frisk fyld af creamcheese, mascarpone, lime, fløde og hvid chokolade. Jeg bruger nemlig ikke husblas i min creme, da jeg synes, det er ganske unødvendigt.

Du kan sagtens skifte lime ud med f.eks. grape eller citron.

Du skal bruge (ca. 10 pers.)

Bund:

180 g. kiks, gerne digestive.

25 g. sukker.

100 g. smør.

Creme:

200 g. flødeost naturel.

1 1/2 dl. flormelis.

2,5 dl. fløde.

250 g mascarpone.

330 g. god hvid chokolade.

3 lime, saft og skal.

Evt. lime og flødeskum til at pynte kagen.

Sådan gør du:

Knus dine digestivekiks fint. Smelt dit smør sammen med sukker og bland det herefter med dit kiksesmulder. Tryk din kiksemasse ud i bunden af en springform og stil den på køl.

Over vandbad smelter du din hvide chokolade. I mens pisker du din mascarpone og flødeost sammen med fløde og flormelis. Når din chokolade er smeltet og let afkølet , vender du den i.  Tilsæt til sidst revet lime – og saften herfra. Fyld din masse henover din kiksebund og stil kagen på køl.

Pynt kagen med fløde og skiver af lime.

You may also like

5 kommentarer

  1. Hej, første gang jeg skal lave cheesecake og denne her lyder for lækker. Spørgsmål:
    Når man pisker ostene, flormelis og fløden sammen, skal man så bruge håndmixeren eller skal det bare piskes sammen i hånden? Hvor luftigt og stift skal man gå efter?
    På forhånd tak
    Tina

  2. Hejsa!

    Jeg har luret lidt på din opskrift, og det skal simpelthen prøves! Men jeg kan ikke lige se hvilken størrelse springform du bruger? 🙂 Og er den fryseegnet?

    1. Hej Stephanie
      Beklager det sene svar.
      Ca. 30 cm. i diameter, men det er lidt på øjemål, da jeg har brugt en justerbar springform (og derfor er det ikke helt samme mål hver gang). Du kan sagtens bruge en der er både større eller mindre, så bliver kagen blot tilsvarende højere eller lavere 🙂

      Jeg vil ikke anbefale at fryse den – jeg synes den bliver grynet af det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.