Lækker CheeseCake Lime

Lækker creme af Lime og Hvid Chokolade ♡

Der ligger en del cheesecakes på bloggen efterhånden. Af den simple årsag – de smager bare pis’ lækkert. Og så er min version, hvis jeg selv skal sige det, ret nem at lave

Opskriften her, er uden gelé. Faktisk er det blot en simpel kiksebund med lækkert frisk fyld af creamcheese, mascarpone, lime, fløde og hvid chokolade. Jeg bruger nemlig ikke husblas i min creme, da jeg synes, det er ganske unødvendigt.

Du kan sagtens skifte lime ud med f.eks. grape eller citron.

Du skal bruge (ca. 10 pers.)

Bund:

180 g. kiks, gerne digestive.

25 g. sukker.

100 g. smør.

Creme:

200 g. flødeost naturel.

1 1/2 dl. flormelis.

2,5 dl. fløde.

250 g mascarpone.

330 g. god hvid chokolade.

3 lime, saft og skal.

Evt. lime og flødeskum til at pynte kagen.

Sådan gør du:

Knus dine digestivekiks fint. Smelt dit smør sammen med sukker og bland det herefter med dit kiksesmulder. Tryk din kiksemasse ud i bunden af en springform og stil den på køl.

Over vandbad smelter du din hvide chokolade. I mens pisker du din mascarpone og flødeost sammen med fløde og flormelis. Når din chokolade er smeltet og let afkølet , vender du den i.  Tilsæt til sidst revet lime – og saften herfra. Fyld din masse henover din kiksebund og stil kagen på køl.

Pynt kagen med fløde og skiver af lime.

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.