Cheesecake Oreo Orange

2016-09-07-21-28-40

Cheesecake med chokolade-Oreo, appelsin og citron

Jeg har tit overvejet, om ikke jeg kunne lave et eller andet lækkert med Oreo. Specielt fordi, jeg egentlig ikke synes selve “småkagen” er top nice i sig selv. Appelsin og chokolade er som bekendt gode venner, så da jeg faldt over Oreo med chokoladesmag,  skulle jeg da selvsagt have gang i nogle appelsiner også. Det er en no bake cheesecake og så er den også uden husblas. Kan du lide kombinationen af orange/choko , så kan du med garanti også lide denne her. Citronen giver det hele lidt ekstra friskhed. Flødeskummet gør den lækker luftig.

2016-09-07-21-29-19

 

Du skal bruge

12 Oreo, chokolade

2 spsk. smør

2 dl. piskefløde

120 g. flødeost naturel

100 g. mascarpone

100 g. sukker

100 g. hvid chokolade

Korn af 1/2 vaniljestang

Skal af 1 appelsin

Skal af 2 citroner

Gul frugtfarve og orange farvepasta

Evt. bageplast

Sådan gør du

Start med at gøre dine forme klar. Det kan også være en idé at beklæde bunde med bagepapir, uanset om du bruger bageplast eller springform.

Smelt smørret og knus dine Oreo. Du kan putte dem i en pose og knuse dem med et par slag fra en kagerulle eller køre dem i blenderen. Bland dem med dit smeltede smør og tryk det ud i bundene af dine forme. Stil bundene på køl. Smelt herefter din hvide chokolade over vandbad.

Pisk i mens din mascarpone sammen med flødeost, sukker og kornene fra din vaniljestang. Tilsæt herefter den hvide chokolade,  mens der piskes. Pisk i en anden skål din fløde til skum og vend det i din blanding med flødeost.

Del din ostecreme i to skåle og tilføj citronskal og lidt gul farve til den ene og orange pasta og appelsinskal i den anden. Fyld dem i hver sin sprøjtepose og sprøjt dem på dine bunde. Stil kagerne på køl i minimum 5 timer.. Ja, det er lang ventetid 😉 og pynt dem eventuelt med ekstra kiks eller appelsinskal. Du kan også lave gelé ovenpå af f.eks. appelsinsaft.

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.