ChokoladeKage med lækker glasur

Juicy chokoladekage lige til at sætte tænderne i..

Jeg har efterhånden en del kager på bloggen, der involverer en masse chokolade. Men hey, hvem kan ikke li’ kage? Hvem kan ik’ li’ chokolade?

Den her choko-kage er en af de lidt mere simple, men drønsaftig og toppet med en lækker cremet chokoladefrosting. Skal kagen være ekstra lækker og sommerlig, så smid eventuelt et par friske bær på toppen og server med en kugle is eller en klat flødeskum.

Du skal bruge:

Kage:

– 100 g smør.
– 250 g sukker.
– 2 store æg eller 3 mindre.
– 1,5 dl mælk.
– 2,5 dl kærnemælk.
– 300 g hvedemel.
– 80 g kakaopulver.
– 2 tsk bagepulver.
– 1/2 tsk natron.
– .1/2 tsk salt.
– 150 g mørk chokolade.

Frosting:

– 6 dl. flormelis.

– 2 dl. kakao.

– 100 g. mørk chokolade.

– 100 g. blødt smør.

– 2. tsk. vanillesukker.

– ca. 1 dl. lun mælk.

Sådan gør du:

Smelt smørret og stil det til side. Pisk sukker og æg sammen til det er lyst og luftigt. Bland smør, mælk og kærnemælk i æggeblandingen. Bland mel, kakaopulver, bagepulver, salt og natron sammen i en anden skål. Sigt de tørre ingredienser ned til de våde ingredienser. Bland det hele godt sammen. Hak den mørke chokolade groft. Bland chokoladen i dejen.

Hæld dejen i en smurt form og bag kagen i ca. 20-30 min. v. 200 grader C. Hold øje med kagen undervejs – ovne er forskellige 🙂

Smelt i mens chokoladen til din frosting. Pisk herefter alle ingredienserne sammen til din frosting. Hold lidt igen med mælken, så du sikrer dig en god og tyk konsistens på din frosting.

Når kagen er let afkølet, lægges glasuren på kagen.

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.