Cookies med chokolade

Lækre sprøde cookies lige til at sætte tænderne i.

Sometimes får man bare lyst til et eller andet lækkert. Og det skal helst gå lidt hurtigt, for den søde tand har ikke tid til at vente på en chokolademousse, der skal sætte sig eller en cheesecake, der skal gennemføres i flere etaper end Tour de France. Her kommer din redning. Cookies. Saftige og sprøde og drøn-nemme at lave. Jeg kommer chocolatechips i, men alt kan jo bruges. .. nødder, smarties, citronskal.. kun fantasien sætter grænser, som man siger.

Du skal bruge (8-12 stk, alt efter størrelse): 

– 150 g smør, stuetemperatur.

– 100 g rørsukker.

– 100 g brun farin.

– 200 g hvedemel.

– 250 g mørk chokolade, hakket. Eller chocolatechips, f.eks. Callebaut.

– 1 æg.

– 1 knivspids vaniljepulver.

– 1 tsk bagepulver.

Sådan gør du:

Stil smørret ud, så det kan nå.at blive blødt.

Det bløde smør piskes godt sammen med æg, farin og sukker.

Hak chokoladen groft, hvis du bruger en plade chokolade.

Bland de resterende ingredienser i sukker – æggemassen og det bland det godt sammen.

Form til 12 små eller 8 store kugler, som placeres på en bageplade med bagepapir. Giv dem et lille tryk, så de flader en smule ud og lav god afstand i mellem, da de flyder ud under bagning

Bag dem i 10-14 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft.

Hold øje med dem, de må kun lige blive svagt lysebrune i kanten. Den præcise bagetid afhænger af størrelsen på dine cookies og ovnen.

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.