Hvad er din yndlings kage? En af mine favoritter er chokoladekage, men den skal dæl’dytme smage af chokolade og den skal gerne være lidt klæg i det. Ikke noget med tørre krummer eller en kedelig kakaosmag.
Derfor laver jeg altid min chokoladekage a la en brownie. Loaded med lækker chokolade og smør og uden bagepulver eller natron, så den bliver tæt og kraftig i smag og konsistens. Du kan nemt lave et twist og komme lidt appelsinskal eller kaffe i kagen også, hvis du vil ændre kagens karakter en smule.
Valnøddekernerne kan udskiftes med hasselnød eller hvad, du nu har, hvis ikke du er til valnødder.
Du skal bruge (10-12 stk.)
– 250 g. smør.
– 250 g. god mørk chokolade.
– 240 g. sukker.
– 2 spsk. mørk sirup.
– 4 æg.
– 1 tsk. vaniljesukker.
– 150 g. hvedemel.
– 150 g. valnøddekerner.
Sådan gør du:
Start med at smelte smør og chokolade ved svag varme. Lad herefter massen afkøle let.
Tag 10 -15 valnøddekerner fra til pynt og hak resten groft.
Smør en springform eller anden bageform (20 cm. x 30 cm.) og forvarm ovnen til 175 grader C. varmluft.
Pisk i en skål æg, sukker og vaniljesukker til en lækker, let og luftigt “æggesnaps” – sukkeret må ikke knase i skålen. Vend herefter forsigtigt resten af ingredienserne i æggemassen; mel, sirup, smør- og chokoladeblandingen og valnøddekernerne.
Hæld dejen i bage- eller springformen og bag chokoladekagen i cirka 35-40 minutter. Husk at ovne arbejder forskelligt, så hold øje med kagen undervejs.
Afkøl kagen og pynt med valnøddekerner. Servér med f.eks. vaniljeis eller flødeskum til.
Prøv en af mine andre favoritter med valnødder. Gulerodskage med creamcheese frosting og lime.
3 kommentarer
Den lyder mega lækker… Hvad er en god chokolade??
Tusind tak. Den er os’ bare lækker.
Jeg plejer gerne at bruge Callebaut chokolade, Valrhona- eller Odense chokolade (min 55% kakao) ☺