Kyskager

Kyskager er altid et hit og kan laves i alverdens farver.

Det er ikke nogen sag at lave kyskager. Det kræver blot lidt tålmodighed, når du skal piske din marengs. Bliver den ikke pisket nok, vil de fine toppe falde sammen.

Kyskagerne smager godt i sig selv eller som pynt på en dessert.

Du skal bruge (ca. 30 stk.)

2 æggehvider.

100 g. sukker.

Korn af 1/2 vaniljestang.

Lidt pastafarve.

Sådan gør du:

Pisk æggehviderne helt stive. Tilsæt herefter lidt efter lidt sukkeret, mens der piskes. Tilsæt vaniljekorn og pisk videre i 10-15 min. eller til du har en lækker marengs, med toppe der ikke falder sammen.

I en sprøjtepose med stjernetyl trækkes pastafarve med en knivspids eller tandstik, hele vejen op ad posen i en streg. Pas på farven ikke lægger sig i et for tykt lag, for så vil det have svært ved at tørre i ovnen. Fyld herefter din marengs i posen og sprøjt massen ud i små toppe på størrelse med en femkrone, på en bageplade beklædt med bagepapir.

Tør dine kyskager i ovnen ved 80 grader C. i cirka to timer, eller til kagerne slipper bagepapiret. Sådan – fine kyskager 👌

Opbevares i en tætlukket pose.

You may also like

2 kommentarer

  1. Pingback: Mangomousse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.