Sidst i juni deltog jeg i Aarhusmesterskaberne for smørrebrød og catering for elever. Og jeg vandt! 🎖
Derfor får du selvfølgelig opskriften på en af mine lækre vinder – smørrebrød længere nede i indlægget.
Det var en lærerig, spændende og undervejs en lidt stressende oplevelse at deltage. Jeg tænkte flere gange på, hvad pokker jeg havde rodet mig ud i og var nervøs for, om jeg kunne nå at lave alle de ting, jeg gerne ville, indenfor den satte tidsramme på 2,5 time.
Opgaven var at fremstille 3 stk. kreative smørrebrød. Altså smørrebrød, som bevæger sig væk fra det traditionelle vi kender, med masser af salat og ikke mindst springere af diverse agurker, citroner mm. Der skulle fremstilles en mad med roastbeef, en mad med fiskefars og en mad med nye kartofler. Derudover skulle der laves en kold kyllingeanretning. Alt skulle selvfølgelig laves fra bunden og skulle præsenteres for et dommerpanel efter 2,5 time. Vi fik fersk okseinderlår, fiskefars, nye kartofler og kylling til rådighed. Derudover var der x- antal råvarer tilgængelige, som vi kendte på forhånd.
Mine smørrebrød endte således:
“Den med fisk”: friterede fiskekugler med kapers og urter, citronmarinerede rejer, hj. rørt mayo og rød skovsyre.
” Den med kød”: rosa roastbeef, sprødt bacon, hj. rørt karsemayo, bagte cherrytomater og karse.
” Den med kartoffel (vegetar)”: dampede nye kartofler, hj. rørt purløgsmayo, løgringe og sprød radise.
Opskriften på de friterede fiskekugler får du lige her:
Du skal bruge (ca. 18-20 fiskekugler):
– 1 æg.
– 1 dl. mælk.
– 1/2 tsk. salt.
– 1 dl. hvedemel.
– 450 g. fisk i filet.
– 1/2 revet løg.
– en god håndfuld kapers.
– friskkværnet peber.
– Mel, æg og rasp til panering, samt mindst 1/2 l. smagsneutral olie til at fritere i.
Desuden skal bruges husholdningsfilm.
Sådan gør du:
Hak fisken enten i foodprocessor eller i hånden. Rør fiskekødet sejt med salt og tilsæt mel og æg. Rør igen og kom mælken i lidt ad gangen. Pas på farsen ikke bliver for tynd. Smag til med salt, peber og kapers – men pas på, for kapers tilfører i forvejen salt til farsen.
Form med en teske små kugler af fiskefarsen (gerne i forskellige størrelser) og pak dem ind i husholdningsfilm. Dump de indpakkede kugler i let kogende vand og porchér fiskekuglerne. Når de er færdige (cirka 5 minutter), pakkes fiskekuglerne ud af husholdningsfilmen, afkøles let og paneres herefter i mel, æg og rasp og friteres sprøde i god varm olie. Hold godt øje med dem, så de ikke brænder på.
1 kommentar