Frøsnappere med grøn pikantost

2016-09-28-17-23-38

Uhh, du kan sikkert huske frøsnappere fra folkeren eller fra din barndom. En rigtig frøsnapper er med klassisk rød pikantost, men da der lige var tilbud på nogle nye grønne smagsvarianter, er denne udgave her altså med grøn pikant og franske urter. En frøsnapper er nærmest en fyldt, twistet tebirkes (du kan også fylde den med en remonce af smør, sukker og vanilje) – i hvert fald består den klassiske dej af weinerbrødsdej, der er rullet i lag med masser af smør. Og som du nok har regnet ud, er der masser af smør i mine opskrifter. Hvis du ikke er rutineret, kræver det nok lidt håndelag og tålmodighed – og nok også et par forsøg, før du får den perfekte dej, men du vil ikke fortryde.

2016-09-28-17-24-57

Du skal bruge

Weinerdej

2 1/2 dl. sødmælk

25 g. gær

1 æg

50 g. sukker

2 tsk. salt

500 g. hvedemel

250 g. koldt smør ( eller 1 del smør til 2 dele færdig dej)

Andet

1 pakke pikantost

1 æg til pensling

Blå birkes til pynt

Sådan gør du

Sørg for at dit smør er koldt, før du går i gang. Det er meget vigtigt, da du ellers får svært ved at arbejde med den. Lun mælken og opløs din gær heri. Tilsæt æg sukker og salt og ælt hvedemel i dejen til den er glat og smidig. Rul din dej ud til et kvadrat på cirka 1 cm. tykkelse (30 cm. x 30 cm.). Skær dit smør i tynde skiver (brug f.eks. en ostehøvl) eller bank det fladt og læg det på 2/3 af dejen. Fold dejen sammen i tre lag, så dejstykket uden smør foldes ind først. Læg herefter din dej og resten af smørret på køl igen i cirka en halv time. Gentag sammenlægningen og udrulningen to gange. På den måde får du 3 x 3 x 3 foldninger og derved 27 lag smør. Denne teknik kaldes brevfoldning og er forholdsvis simpel. Når dejen er rullet og har hvilet, så smørret kan sætte sig, er den klar til brug.

Rul din dej ud til et rektangel på 30 cm. x 40 cm. og fordel din smøreost på 2/3 af dejen. Fold dejen sammen i tre lag, så dejstykket uden ost foldes ind først. Skær dejen ud i cirka 12 stykker af 3 cm. Giv hvert stykke et snit langs midten. Træk lidt i hvert dejstykke og drej enderne som en spiral. Lad dem hæve 15 minutter og varm i mens din ovn. Pensel dem med æg og drys med blå birkes. Bag frøsnapperne i cirka 12 minutter eller til de er gyldne v. 200 °C.

You may also like

3 kommentarer

  1. Pingback: Mælkesnitter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.