Gryderet med okse, squash og champignon 🍄

Hvis du følger med på bloggen, ved du, at jeg er svært glad for smør og fløde. Det er ikke nogen hemmelighed og denne ret er ingen undtagelse. Retten kan serveres til det meste, men kartofler gør sig særdeles godt til. Retten kræver lidt tålmodighed og faktisk bliver oksekødet kun bedre, jo længere tid, det får lov til at simre. Til gengæld er det en nem og lækker ret, som stort set passer sig selv, når den er sat over – og de fleste kan jo lide oksekød og fløde. Ikke sandt ? 😉

Du skal bruge (4 pers.)

400 g. skært oksekød
150 g. bacon
1 løg, hakket
1/2 squash i strimler eller kvarte
200 g. champignon
3 dl. rødvin
1/2 dl. fond
1 dl. fløde

Sådan gør du
Svits champignon og squash. Tag det fra og gem det til sidst (du kan også lade dem blive i, men jeg synes, det er det lækreste, hvis de ikke bliver helt udkogt).
Brun oksekødet, bacon og løg godt af og hæld fond og rødvin på. Nu skal du have tålmodighed. Lad retten simre under låg i 1 – 1,5 time eller til kødet er mørt. Tilsæt evt. lidt ekstra væde undervejs. Tilsæt til sidst fløde, champignon og squash. Lad det småsimre lidt, til det er cremet. Husk at smage til med s/p og evt. lidt sukker og citronsaft.

Servér kartofler vendt i lidt persille og en god salat til.

Skal det være mere italiensk inspireret, så server frisk pasta til og top med parmesan og lidt frisk basilikum. Servér da en let tomatsalat til.

 

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.