Hindbærmuffins med frosting ♡

Lækre muffins med hindbær og hvid chokolade ☆

De her lækre muffins kan laves med storset alle slags bær eller anden frugt som æblestykker eller appelsin. Det handler egentlig bare om at vælge. Snart kommer jordbærsæsonen og de smager også fantastisk i muffins. Så udskiftes bær og marmelade blot med den frugt/smag du ønsker, i stedet for hindbær.

De her små lækre hindbærsager har ventet en del tid om at få sin plads her på bloggen… fordi tid! Men i de her lockdown- dage er der masser af tid til at få smækket en masse skønne opskrifter på bloggen og du har forhåbentlig tid og lyst til at afprøve nogle af mine kreationer.

Du skal bruge (ca 12 stk.):

Dej:

75 g. smør.

2 æg.

2 1/2 dl. sukker.

2 dl. creme fraiche.

4 1/2 dl. hvedemel.

1 1/2 tsk. bagepulver.

200 g. hindbær.

50 g. hvid chokolade.

Frosting:

170g usaltet smør, blødgjort til stuetemperatur.

420g flormelis.

3 spsk piskefløde.

Korn af stang vanilje.

¼ tsk salt.

165 g hindbærmarmelade.

Evt. friske hindbær til at pynte dine muffins med.

Sådan gør du:

Rør smør og sukker sammen til det er blødt. Pisk æggene i et ad gangen og pisk massen sammen til den er let og luftig. Hak den hvide chokolade i tern. Når æg, smør og sukker er pisket luftigt tilsættes creme fraiche. Si herefter mel og bagepulver i dejen.

Vend til sidst frugt og chokolade forsigtigt i dejen og fordel dejen i muffinforme.

Bag dine muffins i en forvarmet ovn ved 180 grader C i cirka 35-40 min.

Lav i mens din frosting:

Pisk blødgjort smør i cirka 3-4 minutter, indtil det er cremet i konsistensen. Tilsæt flormelis, fløde, vanilje, og salt mens din røremaskine /håndmikser kører. Pisk ved høj hastighed i et minuts tid. Tilsæt hindbærmarmeladen og pisk til frostingen er tyk og cremet – det tager et par minutter. Tilsæt mere sukker, hvis smørcremen virker for tynd i konsistensen, skiller lidt eller indeholder for meget væde.

Kom en lille bitte smule ekstra salt i, hvis du tilsætter ekstra sukker for at udligne smagen, så cremen ikke bliver for sød.

Fyld din frosting i en sprøjtepose med en god tyl og læg på køl. Når dine muffins er afkølet, kan du sprøjte din frosting på og pynte dine kager. Og haps.. så er der lockdown hindbærmuffins.

 

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.