Du kender nok den klassiske svampede brownie med mørk chokolade. Det her er den blonde udgave med hvid chokolade og citron. Sidstnævnte kan selvfølgelig undlades, men det er lækkert med lidt syrlighed til den søde hvide chokolade. Selv var jeg lidt af en blondie, da den skulle bages og gav den 10 minutter for lidt i ovnen. I hvert fald blev den mig en anelse for svampet i midten. Men den faldt alligevel i god jord herhjemme – kage er vel kage 😉
Du skal bruge
Kage
100 g. smør
200 g. hvid chokolade
1 citron, saft
150 g. sukker
1/2 vaniljestang
3 æg
125 g. hvedemel
Cream cheese frosting
200 g. flormelis
100 g. blødt smør
150 g. flødeost (ikke light)
1 citron, fintrevet skal
Sådan gør du
Smelt din hvide chokolade over vandbad. Smelt ligeledes dit smør og vend det herefter sammen med chokoladen. Pisk imens æg og sukker luftigt sammen med kornene fra din vaniljestang og tilsæt forsigt under piskning din chokolade-smørblanding. Tilsæt herefter saften af 1 citron og bland til sidst hvedemel i dejen. Smør en form og hæld dejen heri og bag kagen i 40 minutter ved 175 ° C.
Pisk alle ingredienserne til din frosting sammen. Afkøl kagen helt, før du lægger glasur på.