Hvid Brownie a.k.a. Blondie

Blondie
Blondie m. citron og cream cheese frosting.

Du kender nok den klassiske svampede brownie med mørk chokolade. Det her er den blonde udgave med hvid chokolade og citron. Sidstnævnte kan selvfølgelig undlades, men det er lækkert med lidt syrlighed til den søde hvide chokolade. Selv var jeg lidt af en blondie, da den skulle bages og gav den 10 minutter for lidt i ovnen. I hvert fald blev den mig en anelse for svampet i midten. Men den faldt alligevel i god jord herhjemme – kage er vel kage 😉

Du skal bruge

Kage

100 g. smør

200 g. hvid chokolade

1 citron, saft

150 g. sukker

1/2 vaniljestang

3 æg

125 g. hvedemel

Cream cheese frosting

200 g. flormelis

100 g. blødt smør

150 g. flødeost  (ikke light)

1 citron, fintrevet skal

Sådan gør du

Smelt din hvide chokolade over vandbad. Smelt ligeledes dit smør og vend det herefter sammen med chokoladen. Pisk imens æg og sukker luftigt sammen med kornene fra din vaniljestang og tilsæt forsigt under piskning din chokolade-smørblanding. Tilsæt herefter saften af 1 citron og bland til sidst hvedemel i dejen. Smør en form og hæld dejen heri og bag kagen i 40 minutter ved 175 ° C.

Pisk alle ingredienserne til din frosting sammen. Afkøl kagen helt, før du lægger glasur på.

 

 

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.