Klassiske pølsehorn

De her pølsehorn er, som du sikkert kender dem. Bløde og lækre. Ikke noget fikumdik her.

Min tanke, hver gang jeg bager dem, er, at de skal bruges i madpakkerne. Men duften og smagen af nybagte pølsehorn (med iskold ketter til), er ikke til at stå for. Så når de skal pakkes i poser, er de fleste som regel allerede hapset.. I kender det sikkert!

Du skal bruge (20 stk.)

25 g. gær

50 g. smør

2 dl. mælk

1/2 tsk. groft salt

2 tsk. sukker

6 – 7 dl. hvedemel

5 wienerpølser eller anden af god kvalitet (drop de billige “pølsehornspølser”, nu du har gjort dig umagen at bage)

Sennep

Sesamfrø og æg til pensling

Sådan gør du

Start med at smelte dit smør. Rør gæren ud i mælken og tilsæt smørret, når det er let afkølet. Tilsæt salt og sukker. Tilsæt til sidst melet lidt ad gangen og ælt godt igennem. Dejen skal være blød og smidig, så hold eventuelt lidt af melet tilbage. Stil dejen lunt til hævning i cirka en time.

Del dejen i to og rul hver dejstykke ud til en stor kvadrat og del dem i ti lange stykker. Læg en klat sennep og en kvart pølse på dejen og rul dejen omkring pølsen. “Lim” eventuelt enderne sammen med lidt sammenpisket æg, hvis de driller.

Stil hornene til efterhævning på bagepladen i cirka en halv time. Du kan vælge at pensle dem med æg og drysse dem med sesam , inden de bages i cirka 25 minutter v. 200 ° c.

Læg gerne et viskestykke over pølsehornene, når de køler af.

Spis dem med ketchup eller ekstra sennep.

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.