Kylling i pikant flødesovs

Når det regner, som det har gjort i Danmark de sidste dage, så er det altså vildt lækkert med hyggemad og sommetider gør det ikke noget, det ikke er en klar suppe eller gullasch, der tager lang tid at tilberede.

Retten her er en nem og hurtig ” smovse” -ret, perfekt til en regnvejrsdag, med både fløde, flødeost og bacon. Awww. Så er der i hvertfald lagt op til en god travetur i skoven. Måske for at finde svampe til en anden lækker ret ?

Du skal bruge (3 pers.):

– 3. stk. kyllingebryst.
– 150 g. bacon.

– 1/2 tsk. chilipaste, cayennepeber eller anden chili.
– 1 porre.
– 1 peberfrugt.
– 1 Buko rød pikantost (andre kan selvfølgelig også bruges).
– 2 dl. grøntsagsfond (boullion kan sagtens bruges).
– 2 dl. fløde.
– 1 tsk. løgpulver (kan undlades).
– s/p.
– et skvæt citronsaft.

Du kan sagtens tilføje flere grøntsager. F.eks. broccoli, blomkål eller gulerødder. Dette var blot, hvad vi havde i køleskabet.

Steg bacon og tag det af panden. Steg kyllingebryst i baconfedt og giv kyllingen lidt s/p og løgpulver.
Snit i mens 2/3 dele af dine grøntsager groft og resten fint.
Tilsæt og steg de grofthakkede grøntsager sammen med kyllingen og tilsæt fond og pikantost. Lad retten snurre 5-10 minutter og tilsæt så fløde. Lad retten simre yderligere 20-25 minutter eller til kyllingen er mør og saucen cremet. Smag til med salt og peber og drys bacon og de fintsnittede grøntsager, over retten.

Vi fik brune ris til, men smager sikker også dejligt med kartofler eller pasta af en slags 🙂

You may also like

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.