Som en del af konkurrencen, om at blive Aarhusmester i smørrebrød og catering for elever 2017, skulle der, foruden smørrebrød, fremstilles en kold kyllingeanretning. Jeg tog udgangspunkt i en klassisk kyllingesalat med asparges og bacon, men forsøgte at gøre den mere frisk i form af sprøde lækre grøntsager. I stedet for at servere brød ved siden af kyllingesalaten, lavede jeg sprøde bagte rugbrødschips. Mayonnaisen har jeg selv pisket af æggeblommer, lidt dijonsennep, rødvinseddike, salt og olie, men du kan sagtens købe en god lækker mayo at bruge.
Opskriften får du her:
Du skal bruge (3 pers.)
– 300 g. salat, f.eks. feldsalat.
– 6 tynde skiver rugbrød (skær det gerne frossent på mandolinjern eller pålægsmaskine, hvis du har sådan én – på den måde kan du få ultra tynde lækre rugbrødsskiver).
– 300 g. koldt, kogt kyllingebryst.
– et bundt grønne asparges.
– 200 g. grønne ærter.
– 100 g. radise.
– 100 g. bacon.
– 1,5 dl. god mayo.
– 2 dl. creme fraiche (vælg fedtprocent efter samvittighed).
– 2 tsk. dijonsennep.
– en god håndfuld frisk timian.
– et skvætcitronsaft.
– s/friskkværnet peber.
Sådan gør du:
Start med at røre din dressing sammen af mayo, dijonsennep, citronsaft, timian og creme fraiche. Smag til med s/p. Sæt dressingen på køl, mens du laver resten.
Skyl dine radiser og skær dem helt fint på et mandolinjern. Læg dem i iskoldt vand, til du skal bruge dem.
Bag i ovnen dine rugbrød med lidt olie, s/p til de er lækre sprøde. Steg ligeledes dit bacon.
Pluk kyllingen med to gafler. Og stil til side. Gør dine asparges klar (skyl og bræk den nederste trevlede del af) og blanchér dem. Er dine ærter friske, så pil og skyl dem.
Vend til sidst grøntsager og kylling i dressingen. Hvis du har tid, så stil gerne kyllingesalaten på køl en time eller to. Anret kyllingesalaten på et fad med salat og top med rugbrødschips, knust bacon og evt. frisk timian.
2 kommentarer