Mælkesnitter

2016-10-05-16-19-20
Hjemmelavet mælkesnitte med honningcreme.. Haps ned i din mave.

Jeg blev grebet af stemningen, da jeg forleden lavede de her frøsnappere og blev sendt retur til barndommen. Jeg er vokset op i et hjem med sundhed og rødebedebøffer og hvor købesnacks og e-numre bestemt aldrig har været et dagligt indslag (selvom mælkesnitten ifølge Kinder, er en nærende snack 😁). Derfor husker jeg også mælkesnitten, som noget helt særligt, min bror og jeg engang imellem fik.

Nu har jeg så forsøgt at lave denne lille snack selv og jeg må sige, jeg er overrasket over det gode resultat. Jeg synes  nemlig ofte, at det er svært at efterligne  de der “særligt lækre e-numre ting”. Jeg har f.eks. engang, sammen med min mor, forsøgt at lave en hjemmelavet citronmåne. Ikke nogen succes, skulle jeg hilse at sige. Det er disse lækre mælkesnitter til gengæld, så jeg håber, du har lyst til at give dig i kast med opskriften.

Husk at bundene skal afkøle, før du lægger dem sammen med din creme.

Jeg har ladet mig fortælle, at mælkesnitterne egner sig særdeles godt til at fryse. De skulle efter sigende, frosne, smage lidt af sandwich-is, hvilket jo kun gør dem ekstra lækre.

Du skal bruge (10-12 stk.)

Bunde

5 æg

80 g. hvedemel

80 g. maizenamel

150 g. sukker

50 g. kakaopulver

1/4 vaniljestang, korn

Honningcreme

2 dl. piskefløde

1/4 vaniljestang, korn

250 g. mascarpone (lad den stå ved stuetemperatur i cirka 10 minutter før, du skal bruge den. Det gør den lettere at arbejde med)

80 g. flormelis

1 tsk. revet citronskal

3 tsk. honnning

Sirup til kagepensling

1 dl. vand

40 g. sukker

1/4 vaniljestang, korn

Sådan gør du

Start med at lave din sirup, så den kan nå at køle, mens du bager dine bunde. Det gøres ved at varme sukker, vand og vanilje i en lille kasserolle, til sukkeret er smeltet. Stil herefter din sirup på køl.

Del dine æg i hvider og blommer. Pisk i en skål dine hvider med sukker til det er luftigt. Pisk i en anden skål dine æggeblommer godt sammen vanilje og vend dem herefter i dine æggehvider.

Æggehvider pisket med sukker vendes med æggeblommer.
Æggehvider pisket med sukker vendes med æggeblommer.

Sigt mel, maizena og kakaopulver i æggemassen og vend det hele godt sammen. Bred din dej ud på en beklædt bageplade – sørg for din masse er ensartet og bag den ved 175°C i cirka 20 minutter. Afkøl din kagebund, før du deler den i to. Pensl den nederste kagedel med sirup på den side, der skal være mod cremen og på toppen af den øverste kagedel. Stil dine bunde på køl, mens du laver din creme.

Pisk din mascarpone sammen med flormelis og citronskal. Pisk i en anden skål dine fløde til skum sammen med vaniljekorn. Vend de to dele sammen og smag til med honning. Smør forsigtigt cremen på din kagebund. Læg toppen på dine bunde og stil herefter på køl igen i en time. Skær snitterne ud med en skarp kniv. Mælkesnitterne bliver bedst, hvis de får lov til at stå på køl et par timer.

Holdbarhed: 2-3 dage på køl (hvis du kan holde snitterne fra snitterne så længe 😉)

2016-10-05-17-35-04
What’s not to like. Hjemmelavede mælkesnitter 😛

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.