Nødde – Kokosbar

2016-09-13-22-24-09

Det er jo lige før, jeg hverken orker at spise eller lave mad i den varme, vi har nu. Selvom det er ret fantastisk med sommer i september! Man bliver jo helt høj af det. De her lækre kokosbarer med nødder, sneg sig alligevel ind i ovnen i dag. De skulle have været til müslibarer i den sundere ende, men med en masse tørret kokos på lager, blev det til de her lidt bounty -agtige barer. Du kan undlade chokoladen, hvis du synes, det er lige lidt for meget af det gode. Jeg synes, det er lækkert med den helt mørke choko, til den søde og lidt salte bar. Du kan jo også variere fyldet, hvis du f.eks. ikke er til salte cashewnødder – men hvem er ikke det 😉

De kan godt være lidt klistrede , så det kan være en god idé at pakke dem ind i madpapir eller lignende.

2016-09-13-22-23-28

Du skal bruge

200 g. hasselnødder

150 g. kokosmel

50 g. kokosflager

50 g. havregryn

100 g. saltede cashewnødder

50 g. tørrede tranebær

1 dåse kondenseret sødet mælk

100 g. god mørk chokolade

Sådan gør du

Lun din kondenserede mælk. Pas på med varmen, så du ikke får karamel helvede i køkkenet.

Hak alle dine nødder og vend dem i den lune kondenserede mælk sammen med havregryn, kokosflager, kokosmel og tranebær. Det skal være sejt at røre i. Beklæd herefter et fad eller en bageplade med bagepapir og fyld din nøddemassen ud heri, cirka 1 – 1 1/2 cm. tykkelse. Glat eventuelt overfladen let med bagsiden af en fugtig ske.

Bag massen i ovnen ved 130 grader i en time.

Afkøl massen let før du skærer dem i passende størrelse. Stil herefter barerne på køl. Overtræk dem eventuelt med smeltet chokolade.

 

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.