Det er jo lige før, jeg hverken orker at spise eller lave mad i den varme, vi har nu. Selvom det er ret fantastisk med sommer i september! Man bliver jo helt høj af det. De her lækre kokosbarer med nødder, sneg sig alligevel ind i ovnen i dag. De skulle have været til müslibarer i den sundere ende, men med en masse tørret kokos på lager, blev det til de her lidt bounty -agtige barer. Du kan undlade chokoladen, hvis du synes, det er lige lidt for meget af det gode. Jeg synes, det er lækkert med den helt mørke choko, til den søde og lidt salte bar. Du kan jo også variere fyldet, hvis du f.eks. ikke er til salte cashewnødder – men hvem er ikke det 😉
De kan godt være lidt klistrede , så det kan være en god idé at pakke dem ind i madpapir eller lignende.
Du skal bruge
200 g. hasselnødder
150 g. kokosmel
50 g. kokosflager
50 g. havregryn
100 g. saltede cashewnødder
50 g. tørrede tranebær
1 dåse kondenseret sødet mælk
100 g. god mørk chokolade
Sådan gør du
Lun din kondenserede mælk. Pas på med varmen, så du ikke får karamel helvede i køkkenet.
Hak alle dine nødder og vend dem i den lune kondenserede mælk sammen med havregryn, kokosflager, kokosmel og tranebær. Det skal være sejt at røre i. Beklæd herefter et fad eller en bageplade med bagepapir og fyld din nøddemassen ud heri, cirka 1 – 1 1/2 cm. tykkelse. Glat eventuelt overfladen let med bagsiden af en fugtig ske.
Bag massen i ovnen ved 130 grader i en time.
Afkøl massen let før du skærer dem i passende størrelse. Stil herefter barerne på køl. Overtræk dem eventuelt med smeltet chokolade.