Ølbraiseret svinemørbrad 🐷

2016-10-29-12-01-17
Øl møder svin. Sød musik opstår..

Nu hvor efteråret rigtig har vist sig og kulden for alvor er begyndt at melde sig, så er der er ikke noget mere lækkert end at få serveret en rygende varm simreret. Valget faldt i denne omgang på svinemørbrad, men jeg skulle hilse at sige, at svinekæber også egner sig særdeles godt, til denne braisering (de skal dog have en del længere tid). Har du ikke før brugt øl i din mad, kan jeg kun anbefale dig at komme igang. Øl tilfører kompleksitet, fylde og bitterhed til maden (læs mit indlæg om de 5 grundsmage her) og giver dig simpelthen den lækreste efterårssauce med de mange mørke nuancer. Jeg har brugt Løgismoses “vinter øl”, som bl.a. indeholder chokolade. Perfekt i tråd med dagens dessert. Husk som en god regel, at jo kraftigere kød du vil braisere, jo mørkere øl skal du bruge.

Jeg har serveret mørbraden med en grov kartoffelmos på smør og lidt mælk. En smørdampet porre eller to on the side, ville også klæde retten.

Lækker sauce, med fløde. Selvfølgelig!
Lækker sauce, med fløde. Selvfølgelig!

Du skal bruge (3 pers.)

500 g. svinemørbrad (afpudset)

1 god mørk øl (ca. 50 cl.)

5 gulerødder

2-3 løg

2 1/2 dl. grøntsagsfond

10 g. smør

1 tsk. koncentreret tomatpué

100 g. champignon (gerne andre svampe)

1/4 l. piskefløde

1-2 spsk. ribsgelé

Frisk timian

1-2 fed hvidløg

Et skvæt citronsaft

s/p

2016-10-29-22-01-05

Sådan gør du

Start med at afpudse dine mørbrad og klargør løg og gulerødder. Skær dem i kvarte og halvér gulerødderne. Brun begge mørbrad i smør sammen med hvidløg og timian, salt og peber. Læg dem i et ildfast fad. Steg herefter løg og gulerødder til de tager let farve. Hæld dem over dine mørbrad. Kog din pande af med din øl og tilsæt fond. Lad det simre et par minutter før du hælder det over dine mørbrad og grøntsager. Læg låg / staniol over dit fad og stil hele herligheden i ovnen i 30-40 minutter v. 200 grader (brug evt. et stegetermometer).

Skal du lave mos til, kan du godt begynde at tænde for gryden nu.

Steg dine svampe og stil dem til side. Tag dine mørbrad ud af ovnen og lad dem hvile indpakket, mens du laver din sauce: gulerødder, løg og timian kasseres og saucen passeres gennem en si. Tilsæt saucen lidt tomatkoncentrat og kog saucen ind til cirka halvdelen, før du tilsætter fløde og svampe. Smag til med salt, peber, et skvæt citronsaft og ribsgelé. Skær din mørbrad ud og server den med kartoffelmos og din lækre øl-sauce.

 

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.