Ramsløgssalt 🌱

Lækker smagfuld ramsløgssalt.

Som lovet, kommer her opskriften på ramsløgssalt. Det pis’ nemt at lave.. såfremt du selvfølgelig har fundet ramsløg og man kan jo sige, at der i de her dage ikke rigtig er nogen undskyldning for ikke at komme ud i skoven og gå på jagt. De smukke blade pryder skovbundene overalt lige nu.

De friske ramsløg smager formidabelt i mange ting, men da de kun er i naturen i nogle få uger her i foråret, er det med at få tørret dem, så du har et ordentlig forråd til resten af året. Og her kommer den lækre ramsløgssalt ind i billedet. Det smager så skønt i diverse varmeretter, i marinader og dressinger eller bare pøs et lille drys på din æggemad eller kartoffelmad. Du skal bruge et ret stort bundt til et lille glas, så bare pluk løs!

Du skal bruge (1 lille glas):

– et stort bundt friske ramsløgsblade (40-50 blade).

– 3 spsk. salt.

– et lille patenglas eller anden lufttæt beholder til at oone vare din salt i.

– en minihakker.

Rør f.eks. din salt med créme fraiche og lidt dijonsennep, næste gang du laver kartoffelsalat.. mums. .

Sådan gør du:

Skyl og tør dine ramsløgsblade godt. Læg dem på bageplader beklædt med bagepapir. Det er vigtigt at bladene ikke ligger oveni i hinanden.

Tør dem i ovnen v. 50 grader varmluft  °C i 2- 3 timer. Har du ikke varmluft, så sørg for at bytte rundt på bagepladerne i ny og næ og luk gerne dampen ud undervejs.

Hold øje med dine blade. De skal være knastørre, men endelig ikke brændte.

Kværn dem herefter i en minihakker med din salt. Og vupti, så er der lækker ramsløgssalt. Opbevar salten i en lufttæt beholder.

 

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.