Trænger du til en ny salat til julebordet? Så skal du prøve min rødebedesalat med juledressing og nødder, som et alternativ til den sædvanlige rød -eller grønkålssalat. Jeg fandt en lækker honning med kanel, som jeg har lavet min dressing på. Kan du ikke finde det, så rør en knivspids stødt kanel i flydende honning.
Du skal bruge (4 pers.)
500 g. rødbede
1 god håndfuld bredbladet persille
50 g. valnøddekerner
2 spsk. citronsaft
2 spsk. flydende julehonning/(honning og kanel)
2 tsk. dijonsennep
s/p
Sådan gør du
Skræl dine rødbeder og skær dem i tynde strimler eller snit dem på et mandolinjern. Vask persillen grundigt og vend sammen med rødbederne. Jeg har brugt hele blade – hak dem, hvis du synes. Ryst din dressing sammen af honning, citron og sennep og smag til. Vær forsigtig med kanel, hvis du selv blander det i dressingen, da det hurtigt, kan smage for meget igennem. Hæld dressingen over din salat og drys til sidst med valnøddekerner.
Vi spiser den med andelår og gulerødder, men jeg er sikker på, den også smager dejligt med et stykke medister eller en frikadelle til.