Lakseroulade med spinat

2016-09-07 17.41.55

2/3

Klassisk lakseroulade

I ny og næ, burde du lave en lakseroulade, for det er easy og delicious! Forudsat at du kan lide laks selvfølgelig. Men eftersom du stadig læser med, formoder jeg , du kan. Det er sådan lidt old school 80’er agtigt, men ikke desto mindre, så smager det herligt og er en festlig lille opgradering af den sædvanlige laks og cream cheese, du tyr til. I princippet kan du rulle dit rouladefyld i alt fra æggekage og tortillawraps til mere laks. Jeg har set den i mange variationer og som man siger, er det jo kun fantasien, der sætter grænser.

Min favorit er med spinat. I en let og luftig udgave og med masser af urter i fyldet. Her er persille og dild altid et hit og skal den have et twist, så prøv med kørvel. Det giver rouladen et let strejf af anis.

Du skal bruge:

300 g. frisk spinat, skyllet og hakket fint.

3 æg.

200 g. af din yndlings cream cheese.

2 dl. creme fraîche (vælg fedtprocent efter samvittighed).

300 g. laks, koldrøget.

1 citron.

En ordentlig omgang friske fintsnittede urter. Jeg plejer at bruge dild, persille og evt. lidt fenikkeltop. Jeg plejer at vende 2/3 i rouladefyldet og resten vender jeg i min resterende creme fraiche . Så har du nemlig en lækker dressing til rouladen.

Sådan gør du:

Start med at dele dine æg i hvider og blommer. Blommerne pisker du med hakket spinat, salt og peber. Hviderne pisker du helt luftige og stive. Lav eventuelt “vend skålen på hovedet testen” – tør du ikke, har du med garanti ikke pisket længe nok. Vend herefter dine hvider i æggeblommerne. Fordel massen på en bageplade beklædt med bagepapir i 1/2 – 1 cm. tykkelse. Vær forsigtigt,  så du ikke slår luften ud af massen. Bag den i cirka 20 minutter v. 200°C , mens du laver fyldet: skær laksen i små tern og vend den med flødeost, 1 spsk. og urter og smag til med citron,  salt og friskkværnet peber. Husk også at smage din dressing til – gerne med masser af dild og citron.

Afkøl spinatrouladen , før du ruller den med fyldet. Læg den på køl i minimum en time før servering, så den kan sætte sig.

Servér den med nybagt brød og dressing rørt af urter og creme fraîche.

You may also like

2 kommentarer

Skriv et svar til Zita Palmquist Eriksen Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.