Samosa med blåbær

Søde samosa
Søde samosa

Samosa er en mellemøstlig spise, der består af filodej, oftest fyldt med ærter, kartoffel og krydderier. De små pakker steges sprøde og gyldne i olie. Her har jeg lavet dem i en sød udgave, hvor filodejen er fyldt med hjemmelavet blåbærsyltetøj. Filodej kan købes færdig, hvis du ikke vil kaste dig ud i selv at lave det. Dejen kan også bruges til forårsruller.

 

Blåbærsyltetøj in the making..
Blåbærsyltetøj in the making..

Du skal bruge

Syltetøj

225 g. blåbær

1/2 dl. sukker

3/4 dl. vand

1 skive citron

1/4 vaniljestang

1/2 tsk. stødt kanel

Filodej

6 dl. hvedemel

2, 5 spsk. olie

5 dl. vand

1 spsk. eddike

1/2 tsk. stødt spidskommen

 

Olie til stegning

Flormelis

Sådan gør du

Mel, spidskommen og olie røres sammen i en skål. Tilsæt herefter vand og eddike og rør det hele godt sammen. Dejen skal være let klistret. Lad dejen hvile på køl i 40 minutter. Lav i mens din syltetøj ved at koge vand, blåbær, sukker, citron og vaniljestang i cirka 20 minutter, eller til det har en lækker “syltetøjs-agtig” konsistens. Tilsæt tilsidst kanel.

Del din dej i to stykker og rul hvert stykke ud til en firkant. Skær herefter hvert stykke ud i fire firkanter. Læg en lille klat syltetøj på hvert hjørnestykke og fold den anden halvdel indenover, så du får nogle fine små trekanter. Pensel eventuelt kanterne med vand.

Varm din olie godt op på panden og steg dem lækre gyldne. Drys dem med flormelis før servering eller server dem med en klat is til.

 

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.