Amarena Snitter

Kirsebær

Forleden var jeg så heldig at få en af de fine krukker med Amarena af min mor. Ellers er de fine bær (desværre) ikke daglig spise herhjemme. Derfor har jeg eksperimenteret lidt med en lille snitte, der kunne fyldes med kirsebær. Glasuren er også lavet på kirsebærsaucen – Amarena har en dejlig syrlighed, jeg ikke synes, man ellers finder i kirsebærsaucer. Udover kirsebær er snitterne lagt sammen med en smørcreme på kakao. Egentlig kan snitterne jo laves med alverdens fyld, så det er bare om at komme i gang.

OBS: jeg laver kun snitter af halvdelen af mørdejen og gemmer resten til andre herligheder. Af den simple grund, at jeg ikke gider bruge et halvt æg – og ekstra mørdej er altid godt at have på lager.

Det skal du bruge

Mørdej

200 g. smør

350 g. hvedemel

150 g. flormelis

1 stang vanilje

1 æg

Kirsebærglasur

150 g. flormelis

3 spsk. lage fra dine Amarena kirsebær

Kakao smørcreme

100 g. blødt smør

70 g. kakaopulver

150 g. flormelis

20 Amarenakirsebær

Sådan gør du

Som med alle smørdeje, er det en god idé at holde ingredienserne kolde før anvendelse. Skyl eventuelt også dine hænder med iskoldt vand, inden du går i gang. Start med at skære dit smør i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt flormelis og kornene fra din vaniljestang og saml hurtigt dejen med ægget. Stil dejen på køl i køleskabet i 1 time.

Rul din dej ud og tryk dine snitter ud med en udstikker eller et glas og bag dem i 20 – 25 minutter v. 175°C eller til de er gyldne. Du kan også vælge at dele dejen i to, og rulle dem ud i to firkanter, hvis du ønsker den klassiske firkantede form. Jeg vil dog råde dig til at lave kagerne små, da det er en lille sukkerbombe.

Pisk din kakaocreme sammen af smør, kakao og flormelis. Hak 10 kirsebær og vend dem i cremen. Smør dine afkølede snitter med kakaocremen og læg dem sammen. Det kan være en fordel at bruge en sprøjtepose. Sprøjt kagerne med glasur lavet af flormelis rørt med kirsebærsauce/lage og pynt med de sidste bær. Voilá – søde snitter, til den søde tand.

You may also like

2 kommentarer

Skriv et svar til Zita Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.