Selvom det ikke er typisk vintervejr med sne og frost, så rusker det alligevel nok derude til, at det er lækkert at varme sig på en smasklækker omgang suppe. Denne peberfrugtsuppe er en af mine favoritter, når det kommer til suppe, fordi den er smækfyldt med smag, er dejlig cremet og spicy. De fleste supper er skønne, men personligt kan jeg godt gå død i de klassiske supper som asparges, tomat, græskar og kartoffel-porresuppe. Og så er den god fordi, du kan variere fyldet, så den aldrig bliver kedelig. Den smager godt toppet med lidt frisk, fintsnittet chili eller peberfrugt og en klat creme fraiche, suppehorn, suppeurter eller små kødboller. Her har jeg toppet den med grillet kylling, baconknas og græskarkerner.
Vild med suppe? Prøv også min lækre jordskokkesuppe.
Du skal bruge ( 4 personer):
– 6 stk. røde peberfrugt/snackpeber.
– 2 røde chili.
– 3 fed hvidløg.
– 2 løg.
– 2 tsk. paprika.
– 1/2 dl. piskefløde.
– 4 dl. fond (bouillonterning kan også bruges).
– Salt og peber.
Evt. persille til pynt, baconknas eller lign.
Sådan gør du:
Rens og snit alle grøntsagerne groft.
Steg dem i lidt olie i en gryde sammen med paprika og hæld fond ved, så de er dækket. Kog dem godt møre under låg.
Lav imens det fyld, du vil bruge i suppen. F.eks. pasta, bacon, ristede kerner, frisk fintsnittet rød peber eller lignende.
Afkøl suppen let og blend den igennem med en stavblender til den er helt glat og cremet. Varm den godt igennem og tilsæt piskefløde. Smag til med salt og peber og tilsæt dit fyld. Enjoy 😉