Svensk Pasta Pølseret

Cremet svensk italiensk bastard af en lækker pastaret!

I Sverige eksisterer svensk pølseret ikke. I hvert fald ifølge Wikipedia, vores alle sammens sandhedsleksikon og jeg er ret sikker på, at italienerne vil ryste på hovedet af min såkaldte “italienske slash svenske pølseret”. Ikke desto mindre smager den mægtigt.

Sommetider får jeg lyst til svensk pølseret, men har ikke lige nogle forkogte, kolde kartofler på lager og så kan det ligesom godt, blive et ret langt projekt at lave svensk pølseret, hvis kartoflerne først skal koges og køles ikke mindst. Derfor er det lækkert lige at kunne skifte retten ud med pasta.

Vild med pasta? Prøv min lækre opskrift på spaghetti carbonara.

Og nå ja, pasta coated i cremet flødesovs, serveret med svin. Det plejer at falde i god jord hos både børn og voksne.

Du skal bruge (4 pers.)

– 500 g. pasta.

– 8 -10 weinerpølser (eller lign.).

– 2 spsk. tomatpuré.

– et skvæt citronsaft eller eddike.

– 2 spsk. god paprika.

– 1 løg.

– 1/4 l. piskefløde.

– salt og peber.

– masser af purløg og persille.

Sådan gør du:

Hvis ikke du i forvejen har kogt din pasta, så start med at koge den, som anvist på pakken.

Skær pølserne i skiver og steg dem ved god varme i lidt olie på panden til de har fået godt med farve. Hak imens dit løg og steg dem lidt med pølserne. Tilsæt paprika og tomatpuré, salt og peber. Hæld fløden på panden og smag til med eddike eller citronsaft, salt og peber. Lad det snurre lidt og vend herefter pastaen i retten. Tilsæt til sidst masser af friskhakket persille og-/eller purløg.

 

You may also like

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.