Syltede hvidløg

Lækre hjemmesyltede hvidløg med appelsin, chili, rosen -og grønne peberkorn.

Der er mange gode grunde til at spise hvidløg. De både smager godt og skulle tilmed være gode mod alverdens dårligdomme i kroppen. Og så er de ret nemme at lave. Jeg har lavet en portion her med forskellige typer peber, lidt appelsinskal og chilipasta. Det er lidt til den krydrede side, som jeg synes er skønt, men du kan sagtens sylte dem helt klassisk med laurbærblade og sorte peberkorn. Kun fantasien sætter grænser, som man siger.

Hvidløgene smager godt, både som snack eller som en del af et tapasbord. Du kan også bruge dem i en lækker salat.

Prøv også mine lækre syltede rødløg.

Du skal bruge (1 stort glas):

– 30 fed hvidløg (eller det, der kan være i dit sylteglas).

– 1/2 dl. sukker (jeg synes klassisk syltelage, bliver for sød til netop hvidløg. Derfor indeholder min opskrift kun 1/2 dl.).

1,5 dl. vand.

– 1,5 dl. lagereddike.

– 1 tsk. salt.

– 3 grønne peberkorn i lage.

– 4 korn rosenpeber.

– skal af 1 appelsin. (Undgå det hvide på appelsinskallen. Det vil give en bitter smag til hele lagen. Brug evt. en gulerodsskræller, til at få den lækre, orange aromatiske skal af).

– 2 tsk. chilipasta  (tørret, frisk eller syltet, kan også fint bruges).

– 2 spsk. olivenolie.

Sådan gør du: 

Start med at dele dine hvidløg i fed og fjern skallen. Bring en gryde med vand i kog og blanchér dine hvidløg. Nogle vælger at koge dem et par minutter, men jeg synes, de bevarer mere sprødhed ved blot at blive blancheret.

I en anden gryde koges eddikelagen med krydderier op til sukker og salt er opløst. Læg herefter dine hvidløg i din lage og hæld det hele i dit skoldede glas. Fyld op med olivenolie og luk glasset til. Herefter skal de trække på køl i 1-2 uger og så er de klar. Og tro mig, det er ventetiden værd 😉

 

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.