Syltede rødløg smager fantastisk. Og så er de ganske simple at lave og er et herligt pift på din hotdog og i din burger, såvel som i din salat. Du kan også bruge dem i de her lækre pitabrød , sammen med en hakkebøf, grønt og denne lækre estragon-dip. Jeg har valgt at tilsætte stjerneanis til min lage, men tilføj det, du kan lide. Tranebær eller et par laurbærblade gør sig også godt med rødløg.
Du skal bruge
3 rødløg
1 dl. sukker
1 1/2 dl. eddike
1 1/2 dl. vand
8 -10 sorte peberkorn
1 -2 hele stjerneanis
Sådan gør du
Start med at pille rødløgene og snit dem i fine ringe. Jeg snitter dem på mit mandolinjern, men det er fordi, jeg synes resultatet bliver smukkere at se på. Du kan også skære dem i tynde både – det er lækkert , hvis du skal bruge dem i en salat. Find et passende glas (med låg), rengjort og skyllet i atamon og fyld dine rødløg over i.
Giv de resterende ingredienser et opkog* og hæld din syltelage over rødløg i glas. Sæt låg på og stil på køl i et døgn. Løgene kan snildt holde sig 2-3 måneder på køl.
* har du ikke tid til at vente , kan du fremskynde processen ved at koge dine rødløg et par minutter i lagen, før den hældes på glas.
2 kommentarer