Jeg har skrevet en del om vejret, de sidste par dage. Men det er jo helt vildt, som det kan blive ved med at regne. Og når det regner, så er der altså bare en særlig type hyggemad, der er skøn at spise. En af favoritterne herhjemme er tarteletter. Mange spiser dem nok oftest på julefrokostbordet, men herhjemme spiser vi altså den slags herligheder hele året rundt. For asparges -flødesovs smager bare så godt.
Du kan også vælge at lave sovsen tykkere end angivet, pakke den ind i butterdej med lidt sprødtstegt bacon og persille. Pensel butterdejen med æg og bag i ovnen. Spis med en lækker salat til. Almindelige tarteletter, smager også godt med et lille drys bacon og persille. Yummylicious!
Tilbage til sovsen!
Du skal bruge (4 pers.)
Du kan vælge at koge en god hønsekødssuppe, dagen før du skal lave tarteletter. På den måde får du både rester af lækkert hønsekød og en god fond at lave din sovs af. Kog hønen med en suppevisk og evt. ekstra porrer, løg, knoldselleri og gulerødder. Jo flere – desto mere smag, så giv den fuld skrue med suppeurterne. Husk at skumme væden.
500 g. kogt hønse -eller kyllinge kød.
2 dl god hønsefond (eller bouillon).
2 dl. piskefløde.
400 g. -500 g. asparges, kogte. Gem 2 dl. af kogevandet til sovsen. Bruger du glasaparges, så gem væden.
60 g smør.
4 spsk mel.
Salt og peber.
Tarteletskaller.
Sådan gør du:
Pluk kødet af/fra din høne eller kylling med to gafler. Det må gerne være lidt trevlet i det. Skær dine asparges i mundrette stykker eller dræn glassene med hvide asparges og skær i mundrette bidder – husk at gemme aspargesvæden.
Smelt dit smør i en gryde ved middel varme og tilsæt så mel lidt efter lidt og pisk sammen. Lav så ligeså stille en opbagning ved at piske aspargesvæden og hønsefonden ind i mel -og smørblandingen, til du har en glat og tyk sovs. Pas på det ikke klumper. Lad sovsen koge godt igennem, mens du pisker. Tilsæt fløde og smag til med s/p.
Tilsæt til sidst hønsekød og asparges og lad det simre videre, mens du varmer dine tarteletskaller.
1 kommentar