Svampet mazarinkage med citron

Svampet og lækker mazarinkage med citron og chokolade. Sæt bare kaffen over..

Kan du li’ marcipan, kan du med garanti også lide mazarinkage og min er særlig god 😉 Jeg havde lyst til at bage noget nemt og lækkert og da jeg fandt en stor rest marcipan i skabet, lå mazarinkagen lige til “højrebenet”.  Kagen er lækker luftig, men stadigvæk svampet og med masser af marcipansmag. Jeg synes kagen bliver lidt kunstig i smagen, hvis man putter mandelessen i dejen og den må endelig ikke blive tør.

Jeg har tilføjet citronsaft- og skal til kagedejen, da jeg synes, det tilfører noget friskhed, til den ellers lidt klæge og tunge kage. Især i disse solskinsdage.

Jeg holder desuden lidt igen med sukkeret, men tilføjer dog en god mængde marcipan.

Du skal bruge (10-12 stk.):

– 300 g. rå marcipan.

– 4 æg.

– 200 g. smør.

– 120 g. sukker.

– 120 g. mel.

– 1 øko citron (saft og skallen).

– 200 g. mørk chokolade.

Evt. rød skovsyre til pynt.

Sådan gør du:

Pisk i en skål marcipan, smør, citronsaft og sukker sammen med en elpisker. Tilsæt halvdelen af citronskallen, fintrevet, og tilsæt herefter et æg ad gangen til marcipanmassen og pisk godt igennem. Si herefter melet i marcipanmassen og rør dejen godt igennem. Beklæd en springform med bagepapir (eller smør den). Hæld dejen i formen og bag kagen ved 175 grader C i 35-40. min.

Smelt imens chokoladen og pensel kagen med et godt tykt lag chokolade. Når chokoladen er stivnet, pyntes med revet citronskal og evt. rød skovsyre.

Servér gerne kagen iskold. Det gør den lidt konfekt-agtige kage ekstra lækker.

You may also like

4 kommentarer

  1. Could I have the recipe for Mazarinkage in english, please? I used to have a neighbor who made it and it was so good and I cannot find a recipe in English

        1. 10 oz. marzipan.
          2 sticks butter, softened.
          3.5 cane sugar.
          4 eggs.
          3.5 oz. All purpose flour.
          A pinch of salt.

          Icing: dark chocolate og 1/4 stick butter.

          Garnish: wood sorrel and lemoncest.

          In a bowl, knead marzipan, sugar and the softened butter. Pour in lemonjuice and mix the rest of the ingrediens together and pour the mixture into a cake tin (springform 24 in dia.) and bake in the lower part of the oven at 200 g. C.
          Melt the dark chocolate with butter for icing.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.