Som lovet, kommer her opskriften på ramsløgssalt. Det er nemt at lave, men kræver lidt tid, såfremt du selvfølgelig har fundet ramsløg og man kan jo sige, at der i de her dage ikke rigtig er nogen undskyldning for ikke at komme ud i skoven og gå på jagt. De smukke blade pryder skovbundene overalt lige nu.
De friske ramsløg smager formidabelt i mange ting, men da de kun er i naturen i nogle få uger her i foråret, er det med at få tørret dem, så du har et ordentlig forråd til resten af året. Og her kommer den lækre ramsløgssalt ind i billedet. Det smager så skønt i diverse varmeretter, i marinader og dressinger eller bare pøs et lille drys på din æggemad eller kartoffelmad. Du skal bruge et ret stort bundt til et lille glas, så bare pluk løs!
Du skal bruge (1 lille glas):
– et stort bundt friske ramsløgsblade (40-50 blade).
– 4 spsk. salt.
– et lille patenglas eller anden lufttæt beholder til at opbevare din salt i.
– en minihakker.
Sådan gør du:
Skyl og tør dine ramsløgsblade godt. Blend dem sammen med salt i en minihakker til en blød “pasta-lignende” konsistens. Læg “pastaen” på bageplader beklædt med bagepapir og bred det godt ud.
Tør det i ovnen v. 50 grader varmluft °C i 2- 3 timer. Har du ikke varmluft, så sørg for at bytte rundt på bagepladerne i ny og næ og luk gerne dampen ud undervejs og vend det lidt rundt.
Og vupti, når det er godt gennemtørt, så er der lækker ramsløgssalt. Opbevar salten i en lufttæt beholder eller patentglas
1 kommentar