Det er smadder nemt at lave sin egen karamelcreme og denne opskrift sikrer dig et resultat, der giver den lækreste fløjlsbløde karamel. Du kan bruge karamellen i diverse desserter eller bruge den, som den er. Den smager også rigtig godt varm over vaniljeis. Eller prøv at bruge noget af den i din smørfrosting (vanilje, flormelis, smør og en klat dulce de leche) – så har du den lækreste karameltopping til dine cupcakes. Karamellen kan holde flere uger, hvis den står på køl.
Du skal bruge
1. dåse sødet, kondenseret mælk*
Vand
Sådan gør du
Din dåse med sødet, kondenseret mælk kommes i en gryde med vand. Dåsen skal være dækket helt af vand. Lad det småsimre i 3 timer. Hold øje undervejs – dåsen skal være dækket af vand hele tiden. Hvis ikke den er det, risikerer du, at dåsen bliver overophedet og dåsen eksploderer. Prøv at google “dulche de leche explosion” og du kan se, hvor galt det kan gå. Karamel kaos – det har vi ikke lyst til.
Efter tre timer, tages dåsen op. Lad det af køle en times tid, før du åbner og hælder det på glas.
* det er vigtigt, at din kondenseret mælk er sødet. Ellers vil den ikke blive til karamel under kogningen. Du kan købe sødet kondenseret mælk på dåse i de fleste supermarkeder.
2 kommentarer