Lækre smørbagte græskarbrud

Smørbagte græskarbollerDe her små hapsere er altså virkelig skønne. Egentlig er de lidt “et tilfælde”. More or less. Min kæreste har fra tid til anden foreslået, om ikke jeg kunne bruge min famøse muffin silikoneplade til andet end muffins. Derfor har jeg i ny og næ, prøvet mig lidt frem og det bedste resultat, er opskriften på de her fødselsdagsagtige boller, bagt med smør.

Du skal bruge

20 g. gær

3 1/1 dl. mælk

50 g. smør, smeltet og afkølet

6-7 dl. hvedemel

En god håndfuld græskarkerner

1 tsk. sukker

2 tsk. salt

Sådan gør du

Start med at smelte dit smør, så det kan nå at køle lidt af, inden du går i gang. Opløs gæren i mælken og tilsæt smør og sukker under omrøring. Når nu du alligevel er i gang med at smelte dit smør, så sørg for kun at bruge det, du alligevel har klaret – lad det hvide i bunden ligge. Rør melet i og ælt 10 minutter før du tilsætter salt. Ælt videre i cirka 10 minutter eller til du har en lækker elastisk dej. Tilsæt til sidst dine græskarkerner.

Stil dejen til hævning en times tid. Når dejen har hævet, kan du enten vælge at forme det til boller på normal vis eller gøre som jeg: tag to skeer, dyppet i vand, og fordel forsigtig din dej i dine silikoneforme. Pas på ikke at slå luften ud af dejen. Lad dem efterhæve i tyve minutter, før du bager dem v. 200° C i cirka en halv time.

You may also like

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.