Jeg er vild med grønne bønner og de kan bruges på alle mulige lækre måder. F.eks. viklet med bacon og en tur i ovnen eller som lækkert fyld i salat, som i opskriften her.
Bønnesalaten kan sagtens spises som en frokostret, men egner sig også særdeles godt som tilbehør til et stykke fisk, kød eller kylling. Jeg har, som bund, anvendt en blandet pose salat, men du kan også bruge f.eks. frisk spinat, revet gulerod eller lignende.
Du skal bruge ( 4 pers. tilbehør/ 2 pers. frokost):
– 400 g. friske grønne bønner.
– 200 g. salat, spinat eller lign.
– 150 g. feta.
– 1 fintsnittet rødløg eller 2-3 fintsnittet forårsløg.
Dressing
– 1 dl. creme fraiche.
– 1 tsk. honning (eller ahornsirup).
– 2 tsk. dijonsennep.
– et skvæt citronsaft.
– 3 store håndfulde basilikum (gerne mere).
– 2 fed hvidløg.
S/p og ekstra basilikum til pynt.
Sådan gør du:
Start med at rense og blanchere dine grønne bønner i letsaltet vand. Giv dem endelig ikke for længe, for så bliver de slatne og mister sin fine grønne farve. Lad dem køle helt af, mens du laver resten.
Skyl din salat og snit dit løg.
Hak basilikum og hvidløg fint og rør din dressing sammen af resten af ingredienserne. Rør basilikum og hvidløg i dressingen og smag til med salt og peber. Smag evt. også til med honning og citronsaft. Vend dine kolde grønne bønner i dressingen og anret over din salat sammen med feta og rødløg. Pynt med frisk basilikum.
Er du vild med lækre fyldige salater, så prøv også min kyllingesalat med friske asparges, ærter og rugbrødschips.