Jeg er vild med karamel og især i kombination med salt (eller chokolade).
Det kan være lidt svært at arbejde med sukker, men fudge er en af de typer karamel, der er rimelig håndterbart at arbejde med. Dog kræver det et sukkertermometer for at ramme den korrekte temperatur på karamellen og dermed den rigtige konsistens.
Du skal bruge (ca. 30 stk.)
– 1 dåse kondenseret mælk (400 ml).
– 80 g smør.
– 150 g brun farin.
– 1 vaniljestang, korn herfra.
– 1/2 tsk havsalt.
Sådan gør du:
Bland den kondenserede mælk, brun farin, smør og kornene fra vaniljestangen i en mellemstor gryde og smelt ingredienserne forsigtigt over middelvarme. Rør rundt med en grydeske indtil alt sukkeret er opløst. På pas, det ikke brænder på. Lad massen småkoge i cirka 10 minutter til karamellen rammer 115 grader °C.
Tag massen af varmen og rør i karamellen til den begynder at tykne. Det tager nogle minutter. Hæld herefter karamellen i en bradepande beklædt med bagepapir og lad den afkøle. Skær den i mundrette stykker, når den er helt afkølet.
Dyp den evt. i smeltet chokolade, når den er helt afkølet.
Karamellen kan holde et par uger i en tætlukket bøtte eller dåse.