Hjemmelavet hønsesalat

Muuuums. Lækre croissanter med dejligt hønsefyld.

Jeg har tit stået med en rest af en hel kogt kylling eller høne. Kødet kan bruges til mange ting, men hønsesalat smager sygt niced og kan bruges til mange forskellige ting. Fyld den lækre hønsesalat i en friskbagt croissant, top din frokostsalat med den, smid den i en sandwich eller på et ristet stykke rugbrød til frokost. Mulighederne er mange. Jeg laver min hønsesalat med æble, asparges og champignoner, som mange nok kender den. Det er tysk inspireret og jeg synes,  det smager vildt lækkert og friskt. Jeg har også oplevet den tyske version med mandarin eller appelsinstykker i. Mums mums mums.

Du skal bruge (ca. 500 g. færdig salat):

– en god rest  kogt hønse- eller kyllingekød. Ca. 200-300 g.

– 200 g. kvark (creme fraiche eller lign. kan også bruges).

– 50 g. æble i tern.

– et skvæt hvidvinseddike.

– 3 tsk. dijonsennep.

– 1 dåse aspargessnitter, samt lidt af lagen.

– salt og friskkværnet peber.

– 200 g. bacon.

– salt og peber.

Evt. sprødstegt bacon og-/eller karse eller persille til pynt.

Sådan gør du: 

Start med at “trevle” dit kyllinge- eller hønsekød fra hinanden eller skær det i små bidder. Skær ligeledes æble i små tern, champignon i kvarte og steg dit bacon. Gem lidt bacon til pynt.

Dræn ligeledes dine asparges. Gem lidt af lidt til dressingen og et par asparges til pynt.

Rør dressingen sammen af de resterende ingredienser og vend kød, asparges, bacon, champignon og æble i dressingen. Smag godt til med alle ingredienserne og lad salaten trække i en 1/2 time inden servering.

Servér evt. med lidt crunchy bacon, asparges og bacon på toppen.

Vil du lave croissanter at fylde salaten i, kan jeg varmt anbefale Claus Meyers opskrift og fremgangsmåde.

 

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.