Kiksekage m. saltede peanuts og tranebær

2016-10-29-15-50-31

Kiksekage smager bare så herligt og er super nemt at lave. Jeg har lavet en lidt utraditionel udgave med tørrede tranebær og salte peanuts. Kombinationen af det salte og det søde er lækkert. Desuden har jeg valgt at knuse kiksene, da jeg ikke kunne finde de firkantede “originale” kiksekage-kiks 🙂 Traditionelt laves kiksekage med rå æggeblommer. Er du ikke så meget for det, så brug pasteuriseret æggeblomme.

Du skal bruge

280 g. god mørk chokolade

150 g. smør

100 g. mariekiks eller anden vaniljekiks.

2 æggeblommer

1 dl. flormelis

1 dl. tørret tranebær

1 dl. saltede peanuts

Sådan gør du:

Start med at smelte dit smør og knus dine kiks let. Bræk chokoladen i små stykker og smelt det i den varme smør. Når alt chokoladen er smeltet piskes æggeblommer ind i massen. Si tilsidst flormelis i massen og vend kiksestykker i.

Hæld massen i en form beklædt med enten husholdningsfilm eller bagepapir. Drys med groft hakkede peanuts og tranebær. Stil massen på køl til den er stivnet før du skærer den ud.

 

You may also like

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.