Her er en ganske nem måde, at pifte din nytårsmenu op på. Skummet er pisket af citronsaft, vand og Lecithin*, hvilket gør den stabil relativt lang tid. Det vil sige, at den ikke falder sammen på tallerkenen og er nem at arbejde med, når du skal anrette. Du behøver altså ikke bekymre dig om hurtig anretning, stres og jag. Jeg har lavet den på citronsaft, fordi jeg har planer om at servere skummet sammen med kammuslinger og spæde urter, men du kan sagtens vælge en anden smag. Prøv f.eks. at lave skum af appelsinsaft og brug det sammen med granitè.
Der bliver cirka 8 store skeer med skumtop.
Du skal bruge:
75 ml. citronsaft
75 ml. vand
1 1/2 tsk. lecithin
Sådan gør du
Bland citronsaft og vand og rør forsigtigt lecithinen ud i væsken. Pisk herefter til du har en lækker skum. Du kan evt. bruge en stavblender. Flyt hele tiden det øverste lag skum over i en tom skål. Så er det nemmest at få den nederste væske pisket til skum. Lad gerne skummet stå et par minutter for at “sætte sig”, inden du bruger det.
* Fås blandt andet hos Specialkøbmanden. Lecithin benyttes i det, man kalder for molekylær gastronomi.