Lækker citronskum

Her er en ganske nem måde, at pifte din nytårsmenu op på. Skummet er pisket af citronsaft, vand og Lecithin*, hvilket gør den stabil relativt lang tid. Det vil sige, at den ikke falder sammen på tallerkenen og er nem at arbejde med, når du skal anrette. Du behøver altså ikke bekymre dig om hurtig anretning, stres og jag. Jeg har lavet den på citronsaft, fordi jeg har planer om at servere skummet sammen med kammuslinger og spæde urter, men du kan sagtens vælge en anden smag. Prøv f.eks. at lave skum af appelsinsaft og brug det sammen med granitè.

Der bliver cirka 8 store skeer med skumtop.

Du skal bruge:

75 ml. citronsaft

75 ml. vand

1 1/2 tsk. lecithin

Sådan gør du

Bland citronsaft og vand og rør forsigtigt lecithinen ud i væsken. Pisk herefter til du har en lækker skum. Du kan evt. bruge en stavblender. Flyt hele tiden det øverste lag skum over i en tom skål. Så er det nemmest at få den nederste væske pisket til skum. Lad gerne skummet stå et par minutter for at “sætte sig”, inden du bruger det.

* Fås blandt andet hos Specialkøbmanden. Lecithin benyttes i det, man kalder for molekylær gastronomi.

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.