Kan du lide soltørrede tomater, vil du helt sikkert blive fan af disse langtidsbagte søde cherrytomater overhældt af lækker olivenolie. Olien, som tager smag af tomaterne, gør dem perfekte til i en pastaret eller på pizza. Du kan også hakke dem og bruge dem i et farsbrød eller dræne dem og bruge dem i sandwich eller en fyldt bagel.
Jeg har brugt oregano som ekstra smag, men du kan sagtens bruge timian eller rosmarin.
Du skal bruge:
– 300 g. cherrytomater.
– en god håndfuld frisk oregano eller et par stilke rosmarin eller timian.
– rigelige mængder god olivenolie.
– flagesalt og peber.
Sådan gør du:
Skyl tomaterne og halver dem. Drys dem med krydderi og flagesalt og dryp lidt olivenolie over dem.
Bag dem i ovnen i 5 timer ved 100 °C. Når tomaterne er færdige og afkølet lægges de i et patentglas og overhældes med olivenolien.