Udover ramsløgssalt, -pesto og smør, plejer jeg altid at tørre en del ramsløg, som jeg har til helt almindelig madlavning og så at lave denne smukke ramsløgsolie.
Olien er lækker både at lave grøn mayo eller dressing på. De små fine mørkegrønne og smagfulde dråber er også smukt og lækkert på en forret eller suppe eller du kan lave små ramsløgs-“kaviar/perler” af olien.
Det er ikke så svært at lave, men kræver et termometer og en blender og en del tålmodighed (hvis ikke du er den heldige ejer af en thermomixer). Du kan sagtens lave olien uden termometer, men for at få den helt dybe grønne farve, skal temperaturen ramme et sted mellem 60 -70 ° C, for det er ved denne temperatur klorofylet, i ramsløgene bliver frigivet.
Du skal bruge (0,5 l. olie):
– 1 stort bundt ramsløg (skyllet og tørret grundigt).
– 0,5 l. neutral olie.
Derudover en blender/stavblender, kaffefilter og et termometer.
Sådan gør du:
Hak ramsløgene groft og kom ned i en gryde sammen med olien. Varm olien op til ca. 70 °C. Blend olien i nogle minutter og lad herefter olien trække en halv times tid.
Olien passeres herefter igennem et kaffefilter lidt efter lidt. På den måde, får du en helt klar olie. Det kan godt tage nogle timer, så hav tålmodighed og prik ikke rundt filteret – du risikerer det går i stykker og så må du starte forfra med filtreringen.
1 kommentar