Det er nok lidt old school med en kartoffelroulade, men det holder altså stadigvæk. Lækker blød kartoffelmos rullet ind i en rösti-lignende bund af kartoffel og parmesan. Den er nem at gå til og pifter hurtigt halvkedelig hverdagsmad op. Den kan laves i forvejen, så du let kan skære et par skiver af og varme. Jeg har lavet min bund af kartoffel og parmesan, men har du ikke det, kan du sagtens bruge en anden ost. Det gælder generelt for fyldet – brug også de grøntsager, du har, til at blande i din kartoffelmos.
Server f.eks. rouladen med et stykke kylling, grøntsager og denne lækre estragondip.
Du skal bruge (3-4 pers.)
Bund
3 store, rå kartofler, revet groft
2 dl. parmesanost, revet
3 æggeblommer
1 helt æg
peber
Fyld
3 store, kogte moste kartofler
1 tsk. dijonsennep
1 lille løg, fintsnittet
1 håndfuld hakket feldsalat (brug evt. spinat)
2 gulerødder, kogte og fintsnittet
1 skive selleri, kogt og fintsnittet
1 tsk. smør
1 tsk. hvidvinseddike (citron kan bruges)
75 g. neutral smøreost
Sådan gør du
De rå kartofler og parmesan, begge groftrevet, vendes godt sammen med peber, det hele æg og æggeblommer. Beklæd en bageplade med papir og hæld massen på. Fordel den i en firkant og sørg for at presse massen godt sammen. Bag rouladebunden ved 200 grader i cirka 20 minutter. Den skal være gylden. Lav imens fyldet. Mos dine kogte kartofler godt sammen til en mos sammen med smøreost, smør og dine fintsnittet grøntsager. Pas på din kartoffelmos ikke bliver for tynd, den må gerne være lidt grov i det. Smag til med hvidvinseddike salt og peber.
Fyldet smøres på rouladen, når denne er afkølet. Rul rouladen stramt sammen og pak den godt ind. Sæt den på køl. Skær den i passende skiver ved servering og varm dem i ovnen i små 10 minutter.