Denne skønne dressing kan bruges, som både dressing og dip. Prøv den f.eks. som dressing i dit pitabrød. Herhjemme går den under navnet “bearnaise-dip”. Faktisk får de fleste retter med estragon herhjemme tilnavnet bearnaise. Så kan du selv regne ud at jeg er typen, der kan spise bearnaisesauce med en ske. I det hele taget kan estragon noget. Det er i hvert fald blandt en af mine favorit urter.
Smid endelig ikke dine estragonstilke ud, når du har taget bladene fra. Brug dem til bearnaiseessens.
Du skal bruge
1 1/2 dl. creme fraiche (vælg fedtprocent efter samvittighed )
2 tsk. god mayonnaise
1 tsk. dijonsennep
4 stilke frisk estragon
1 tsk. granuleret løgpulver
Et skvæt citronsaft
S/P
Sådan gør du
Skyl din estragon, tag bladene fra stilken og hak dem fint. Bland crème fraiche sammen med mayonnaise, dijonsennep og estragon. Smag til med salt, peber og citronsaft. Lad gerne dressingen stå at trække et par timer på køl (ikke strengt nødvendigt).
3 kommentarer