Der er masser af tid til at bage i de her dage, så hvorfor ikke lave noget ekstra lækkert?
De her skønne chokoladeboller, gør alle maver glade. De kan spises som de er, men spørger du smørsvinet her, smager de selvfølgelig allerbedst med et godt tykt lag koldt smør på.
Du skal bruge:
200 g. mørk chokolade
20 g. gær
3 dl. mælk
50 g. smør
7 dl. god hvedemel
1 tsk. groft salt
1 tsk. sukker
1 1/2 tsk. stødt kardemomme
æg til pensling
evt. perlesukker
Sådan gør du:
Start med at smelte dit smør og stil det herefter til afkøling. Rør din gær ud i mælken og tilsæt herefter smør (undlad det hvide, der lægger sig i bunden), salt, sukker og kardemomme. Ælt dejen godt igennem til den er blød og elastisk. Hak chokoladen groft og ælt tilsidst ind i dejen. Stil dejen lunt til hævning i cirka en time eller til den er vokset til dobbelt størrelse.
Slå dejen ned og del den i 10 -12 boller. Stil dem på en bageplade tæt op ad hinanden og lad dem efterhæve i en halv times tid. Når du stiller dem tæt, for du bløde kanter – lidt ligesom “brydebrød”. Pensel dem med sammenpisket æg, drys med perlesukker og bag dem ved 200 ° C i 25-30 minutter. Hold øje med dem! Ovne varmer forskelligt.
Læg gerne et viskestykke over bollerne, når de er kommet ud af ovnen – så bliver de ekstra bløde 😉