Er du typen, der synes marengs godt kan være lidt tørt i det? Det er jeg i hvert fald. Derfor er det heldigt, at der også findes en version, med en lækker chewy blød midte – men stadig med sprødt ydre. Haps! Brug et par dråber eddike i din marengs, f.eks. balsamico. Det hjælper dig til en marengs med blød midte. Du kan spise den, som de er eller spise den med is og bær til. Du kan også lave bundene store og bruge dem til islagkage.
Du skal bruge
3 æggehvider
150 g. sukker
Korn af 1/2 vaniljestang
Et par dråber eddike
75. chokolade
Et nip havsalt
Sådan gør du
Smelt din chokolade over vandbad og pisk i mens dine æggehvider helt stive. Smag din smeltede chokolade til med lidt havsalt og pisk vanilje i dine stive æggehvider. Tilsæt herefter sukker til dine hvider, lidt efter lidt og pisk til massen er sej og glat. Det tager lidt tid, så hav tålmodighed. Massen skal være, som du kender den fra guf på isvaflen. Vend herefter forsigtigt din smeltede chokolade i massen og sæt dem i toppe på en bageplade. Bag dem v. 100 ° C i 1 time. Sluk ovnen og lad dem stå nogle minutter med åben låge i ovnen, før du tager dem ud.