Gulerodsboller m. solsikkekerner

Gulerodsboller med solsikkekerner

AFFILIATE

Egentlig er de her boller ikke spor sunde, som navnet måske antyder. Men godt smager de, for de er selvfølgelig bagt med smør.

Har du ikke solsikkekerner på lager, kan du købe øko-kerner her

I det økologiske online supermarkedet, der har fokus på både madspil og økologi, kan du også finde græskarkerner til opskriften på de lækre græskarbrud. Som led i “Stop Madspil”, er der ind i mellem gratis varer at putte i kurven. Se bare her.

Du skal bruge

25 g. gær

25 g. smør

3 dl. mælk

1/2 tsk. salt

1/2 tsk. kardemomme

2 tsk. sukker

2 gulerødder, revet

En god håndfuld solsikkekerner

5-6 dl. hvedemel

Sådan gør du

Smelt smør og bland med mælken. Når det er let afkølet, opløses gæren i og salt, sukker og kardemomme tilsættes. Tilsæt herefter kerner og gulerødder. Rør rundt og tilsæt til sidst melet. Ælt dejen godt igennem og stil den lunt til hævning i cirka en time.

Form herefter dine boller og sæt dem på bagepladen. Fugt eventuelt dine hænder eller brug to skeer, hvis dejen er meget klistret. Efterhæv bollerne på pladen i cirka tyve minutter. Herefter pensles de med æg og bages i ovnen i cirka 40 minutter v. 200 ° c.

 

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.