Skal sandwichen være ekstra deluxe, så vælger jeg altid bagels. Smurt med et godt tykt lag flødeost – og helst bagels af typen chili/cheddar , som enhver bagelshop med respekt for sig selv, altid har på menuen. Som standard. Men nu er jeg flyttet til Sønderjylland og her hvor jeg bor, er der ingen bagelshops. Derfor må jeg ty til egen røremaskine!
Bagels stammer oprindeligt fra Polen og kommer du dertil, så snyd ikke dig selv for en lun bagel med cream cheese og laks, som fås de fleste steder, hvor du kan få morgenmad. Smager sygt niced. Jeg bilder mig ind, at de smager bedre end i Danmark.. But not so sure about that. Anyways..
Jeg synes ikke, det er helt ligegyldigt, hvilken chili, der bruges. Jeg bruger altid Sriracha chilisauce eller lignende, i stedet for chiliflager eller pulver. Det giver en mere krydret og lækker smag til din bagel end almindelige chiliflager gør. Men brug det, du finder mest lækkert.
Flæk din bagel og fyld den f.eks. med kylling og bacon, lakserilette, hjemmelavet tunsalat eller noget helt andet!
Egner sig godt til frys.
Du skal bruge (8 store bagels):
– 30 g. gær.
– 5 dl. lunkent vand.
– 2 tsk. sirup (honning eller lign.).
– 3 tsk. salt.
– 2 spsk. olie.
– 600 g. hvedemel.
Topping:
– 300 g. revet rød cheddar.
– 4 spsk. Sriraha chilisauce.
Æg til at pensle med.
Du kan også toppe med nigellafrø, sesam, birkes, kerner eller lave dem neutrale.
Sådan gør du:
Rør gæren ud i vandet og tilsæt herefter olie og sirup. Ælt melet ind i dejen og tilsæt salt. Ælt herefter din dej godt igennem til den er smidig og elastisk.
Lad dejen hæve med et lunt klæde i godt en time eller til dejen har dobbelt størrelse.
Slå dejen ned og del den i otte lige store dele. Form hver del til en kugle og mas dem let flade. I midten laves et hul med en udstikker (kop eller lignende kan også bruges). Vær opmærksom på at hullet bliver stort nok, så det ikke bliver til boller igen under efterhævning.
Du kan sagtens gemme overskudsdejen – altså hullerne. Hæv, kog, pensel og bag dem på samme måde, som dine bagels. De kan snildt bruges til lækre små sandwichhapsere i madpakken!
Lad dine bagels efterhæve i 30 -40 minutter.
Lav evt. imens din topping: Riv din cheddar og vend det godt rundt med din chilisauce.
Bring en stor gryde med vand i kog og kog dine bagels i små fem minutter. Kog kun en eller to af gangen, da de også hæver op under kogning.
Når dine bagels er kogt, placeres de på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensel dine bagels og fordel dit chili/cheddarfyld på dine bagels.
Bages v. 200 grader C forvarmet ovn i cirka 20-25 minutter.