Velkommen til en kendt klassiker med et twist. Chokolademousse, luftig og lækker, toppet med sprøde salte mandler, mørk chokolade, granatæblekerner og mynte. Under chokolademoussen gemmer sig en blød karamel. Ikke så meget pjat.
Vær opmærksom på, at den skal stå nogle timer på køl, så den kan med fordel laves dagen før, den skal spises.
Her kommer opskriften.
Du skal bruge (8 små)
Karamellen:
200 g. sukker
1 dl. piskefløde
50 g. smør
Chokolademousse:
170 g. mørk chokolade
3 æggeblommer
3 æggehvider
50 g. sukker
3 dl. piskefløde
Pynt:
En håndfuld salte mandler
50 g. granatæblekerner
En håndfuld mørk chokolade ( f.eks. knapper eller spåner)
8 mynteblade
Sådan gør du
Start med at lave din karamel: giv fløden et opkog og sæt den til side. I en anden gryde varmes sukkeret og smør forsigtigt op til det bliver til gylden karamel. Tag gryden af varmen og tilsæt fløden. Pas på du ikke brænder dig! Det kan godt sprøjte en del. Rør flødekaramellen godt sammen og sæt den til at køle af, før du med en sprøjtepose, fordeler karamellen i bunden af dine glas.
Sæt dine glas med karamel på køl, mens du laver chokolademoussen:
Smelt chokoladen over vandbad. Afkøl den let, mens du laver resten. Pisk i en skål sukker og æggeblommer luftige. Det tager nogle minutter. Pisk i anden skål æggehvider helt stive. I en tredje skål piskes fløden til skum. Så er du klar til at samle moussen. Vend chokoladen i de piskede æggeblommer og sukker og vend herefter æggehviderne i massen. Til sidst vendes flødeskummet forsigtigt i chokoladeblandingen. Fyld chokolademoussen i en sprøjtepose og fyld dem i dine glas med karamel (vær sikker på, at karamellen har sat sig og er kold). Sæt din chokolademousse på køl i 3-4 timer.
Inden servering pyntes med hakkede salte mandler, chokolade, granatæblekerner og et enkelt mynteblad.
1 kommentar