Kikærter kender du nok især fra humus, men de smager fantastisk, hvis de bliver krydret godt og ristes sprøde i ovnen.
Du kan både bruge kikærter på dåse, som både er udblødt og kogt. Ellers skal du huske denne proces inden du går igang, hvis du bruger tørrede kikærter.
De sprøde kikærter smager skønt på en indisk dahl, i salater, ovenpå suppe eller bare som snack til et godt glas vin.
Du skal bruge (ca. 3 dl.):
– 240 g. kikærter (1 dåse).
– lidt olie.
– tørret, stødt chili.
– røget paprika.
– salt.
(andre krydderier som spidskommen, løgpulver, tørret persille eller hvidløgspulver, kan selvfølgelig også bruges.
Sådan gør du:
Skyl kikærterne godt og lad dem tørre. Vend kikærterne godt i olie og krydderier og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter ved 180 grader °C. Vend gerne kikærterne lidt undervejs.