Macaronfesten vil ingen ende tage herhjemme og jeg skal da være ærlig at indrømme, det absolut har krævet et par forsøg at få dem fine 😉 Hvis du har prøvet at bage de famøse macarons før, så kender du nok følelsen af, ikke at kunne få armene ned, når dine små makroner er perfekte. Der er mange metoder at lave macarons på og adskillige videoer på nettet. Så det er bare om at komme i gang. Her har jeg lavet en med smag af citron og hvid chokoladeganache i midten. Lækkert siger jeg bare ! Vær dog opmærksom på, at fyldet, som er en ganache, skal stå nogle timer på køl.
Du skal bruge (12-14 stk.)
Makronbunde
1 stor æggehvide
25 g. sukker
50 g. mandelmel
revet skal af 1/2 citron
75 g. flormelis
Fyld/ganache
80 g. hvid chokolade
1/2 dl. fløde
revet skal af 1/2 citron
Sådan gør du
Bland mandelmel, flormelis og revet citron i en skål. Lad det stå, mens du laver din marengs. Sukker og æggehvider piskes til marengs med bløde toppe. Det tager nogle minutter. Si herefter din mandelmel-blanding i din marengsmasse. Pas på det ikke bliver for flydende. Fyld det herefter på sprøjtepose og sprøjt forsigtigt dine macarons ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Nu skal de tørre på bagepladen i cirka en time eller til de har dannet en hinde. Bag dem ved 160 grader i cirka 10 minutter (hold øje med dem undervejs).
Fyld/ganachen
Bring din fløde i kog sammen citronskal. Hak imens din chokolade og hæld det i en skål. Når har fløden har været oppe at koge, hældes den forsigtigt over din chokolade. Rør forsigtigt i det, til det er smeltet til en “tyk chokoladesovs”. Stil det på køl, gerne natten over. Husk at tildække det med film, direkte på ganachen, så der ikke dannes kondensvand.
Inden du skal bruge ganachen , piskes den ganske let. Sprøjt den forsigtigt mellem dine macarons.