Mini Donuts

Muuuums søde små donuts lige til at hapse. Polske eller amerikanske, så smager de dejligt.

Jeg har en eller anden ting – for ting med hul i.. som man sir’.. Ej, plat. Men I kender det sikkert. Polo, penne, bagels. Og ja, donuts.

I følge Wikipedia, vores alle sammens sandhedsleksikon, stammer den sukker- og fedtholdige donut fra østeuropa. Og jeg som gik og troede, donuts var en ægte amerikansk snack! Men så igen, en bagel stammer jo også fra Polen, så måske østeuropæere bare har noget med bagværk og huller.

Jeg synes dog, at donuts hurtigt kan blive en kvalm affære, hvis de er fyldt op med alverdens stuff og de er mere delikate i mini-udgaven. Men hey, alting der er mini, er lidt sødt ikke? For at undgå en for kvalmende følelse, giver jeg mine donuts et skud citron.

Når du pynter dem, kan du vælge at køre de klassiske varianter med sukker eller glasur, men der kan selvfølgelig gives gas med alverdens topping, som nødder, hakket chokolade, frysetørret bær, karamel og så videre.

Du skal bruge 14-16 stk:

Dej:

– 25 gram gær.

– 1 dl sødmælk.

– 2 æg.

– 1/4 dl rørsukker.

– 1/2 tsk salt.

– 2 tsk vaniljesukker.

– 50 gram blødt smør.

– 1 citron, skal og saft.

– Cirka 6 dl hvedemel.

-Til kogning: 1 pakke Palmin.

– Pynt.

Sådan gør du:

Rør gæren ud i mælken. Tilsæt de øvrige ingredienser, undtagen hvedemel, som tilsættes lidt efter lidt og ælt dejen godt igennem. Det er vigtigt, at du ikke bruger for meget mel, da det vil gøre dejen tør.

Lad dejen hæve i en times tid, under viskestykke, på køkkenbordet.

Når dejen har hævet deles rulles den ud på et meldrysset bord. Dejen skal være 1-1,5 cm høj. Herefter skal dine donuts udstikkes. Jeg bruger udstikkere, men glas i forskellige størrelser kan sagtens bruges. Stik først alle dine donuts ud og lav herefter hullerne.

Når dine donuts er udstukket skal de have lov at hæve 15-20 minutter.
Imens kan du varme din palmin op. Palminen skal være 170-180 grader. Har du ikke et termometer, så drys en smule mel i eller sæt en tændstik i. Bruser det, er palminen klar.
Dine donuts skal koges cirka 1 minut på hver side eller til de er gyldne. Fisk dem herefter op med en hulske og sæt dem på et stykke køkkenrulle, som hapser det overskydende palmin.

Til sidst kan du pynte dine donuts. Husk at lad dem afkøle, så glasur eller chokolade ikke smelter.

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.